Groene gevel op de Zonnecel

Een groene tuin kan het verschil maken voor het klimaat.

overzichtsfoto Ranzijn

Als je over de A28 langs Amersfoort rijdt, of over de Energieweg dan kijk je uit op de Zonnecel. Denk jij dan ook direct aan zonnepanelen, duurzame energie? In ieder geval denk je misschien niet zo snel aan groene tuinen. Toch kijk je uit op een grote groene gevel, de gevel van onze winkel in Amersfoort: Ranzijn Tuin & Dier.

 

Aan de slag

Een groene tuin, regenwater opvangen? Hoe pak je dat aan? Natuurlijk verkopen we in onze winkel heel veel producten om aan de slag te gaan. Naast een grote hoeveelheid planten (voor biodiversiteit), verkopen we bijvoorbeeld ook regentonnen (om wateroverlast tegen te gaan). Wil je een regenton plaatsen in je tuin? Dan kun je ook direct kiezen voor het pakket wat we hier online aanbieden, dan ben meteen klaar en hoef je het alleen nog maar te plaatsen.

Wanneer je met een vraag naar onze winkel komt, dan geven onze medewerkers je graag advies over welke mogelijkheden er zijn voor jouw tuin. Hoe groen je vingers ook zijn, er is altijd een passende oplossing! Een aantal keer per jaar organiseren we ook workshops voor tips en advies. Hou de agenda van www.lekkerinjetuin.nl in de gaten (Facebook: Lekker in je Tuin) voor de 1e workshop in het voorjaar van 2018.

Tip

Wil je meer groen in je tuin, zonder al te veel onderhoud? En wil je juist wel de vrolijkheid van meer vogels en vlinders? Met struiken en heesters bereik je allebei! Zeker als je voor verschillende soorten kiest, heb je het hele jaar kleur in je tuin én trek je allerlei vogels en vlinders aan. Struiken en heesters worden bovendien niet zo hoog, blijven een groot deel van het jaar groen en vragen weinig groene vingers.

 

Partner

Vanaf het begin af aan is Ranzijn Tuin en Dier in Amersfoort partner bij Lekker in je Tuin en actief betrokken. Als tuincentrum vinden we het belangrijk om goed met het klimaat om te gaan en onze klanten hier ook bij te betrekken. Niet alleen in Amersfoort, maar ook landelijk als organisatie.

Het goede voorbeeld

In onze winkel geven we graag het goede voorbeeld, ook vooral om jou als klant te inspireren. Op een bedrijventerrein zoals bij ons warmt het in de zomer al snel op met alle wegen en parkeerplaatsen. De groene gevel van onze winkel zorgt voor dan verkoeling. Maar wist je ook dat we alle regenwater wat valt op onze winkel opvangen en hergebruiken? Regenwater is namelijk natuurlijker en gezonder voor het bewateren van je planten! We vertellen je graag hoe je thuis eenvoudig een groene gevel of regenwateropvang maakt.